Explicació de les Activitats

Explicació de les Activitats

INFORMACIÓ DE LES ACTIVITATS I PREUS

Ludoteca (P3 a 6è): espai d’acollida amb activitats dirigides i joc lliure. Tiquets disponibles en blocs de 5 que es poden adquirir a l’oficina de l’Ampa en els horaris d’atenció a les famílies, o bé és pot treure el bonus directament dels caixers de Banc Sabadell seguint el tutorial penjat a la web. El bonus es bescanviarà directament a la ludoteca pels tiquets corresponents. NOVETAT: Aquest proper curs el servei de ludoteca serà a partir de les 7:00, amb possibilitat d’entrar per franges de mitja hora. Per tant els horaris d’accés a l’activitat seran:

  • De 7:00 a 07:10 pels alumnes que utilitzin el servei de dues hores
  • De 07:25 a 07:35 pels alumnes que utilitzin el servei d’una hora i mitja
  • De 07:55 a 08:05 pels alumnes que utilitzin el servei d’una hora
  • De 08:25 a 08:35 pels alumnes que utilitzin el servei de mitja hora.

 Preguem tingueu en compte aquestes modificacions per garantir el bon funcionament de l’activitat.

Balls i danses (P3, P4 i P5): activitat lúdica on es treballa el ritme i la coordinació a través del moviment i la música. Cal que els nens i nenes vagin amb roba còmode.

Música (P3, P4 i P5): introducció al món de la música, el ritme, la cançó, els instruments…

Som artistes (P3,P4 i P5): introducció al món de les arts plàstiques on potenciaran la seva creativitat. Es poden demanar alguns materials bàsics i caldrà portar una bata.

Let’s play (P3, P4 i P5): activitat  en anglès on es pretén treballar continguts bàsics a través del joc, d’una manera lúdica i divertida. Imprescindible l’assistència les dues hores (P4 i P5). A partir d’aquest nou curs, es desplaçaran a l’escola professors de l’acadèmia Partner-Solution.biz, S.C.P per tal de realitzar aquesta activitat.

L’hora del conte: (P3, P4): activitat que pretén treballar la comprensió oral, l’atenció i la reflexió mitjançant el relat d’un conte. També es treballaran activitats plàstiques relacionades amb el conte treballat.

Ioga (P3,P4 i P5): introducció a aquesta disciplina basada en la respiració, la presa de consciència corporal i els estiraments, en un clima de relaxació i concentració. Caldrà portar roba còmode.

Joc i esport (P3): iniciació esportiva amb un caire lúdic per als més petits. Es treballaran aspectes bàsics de psicomotricitat  amb l’objectiu d’agafar gust pel moviment.

Iniciació esportiva (P4 i P5): pràctica de les habilitats motrius bàsiques que serveixen de punt de partida per l’entrenament dels esports individuals i col·lectius. Els alumnes de P5 participen en les Trobades Esportives organitzades pel Consell Esportiu de l ‘Anoia (quatre dissabtes l’any). Cal vestir amb roba i calçat esportius. L’activitat pot ser d’una o dues hores.

Natació (P3, P4, P5, 1r i 2n): activitat que anem a fer a la piscina de les Comes amb monitors del Patronat d’esports. L’activitat comença i acaba a l’escola. El desplaçament es fa amb autobús. Els monitors de les Comes organitzen els grups per nivell i decideixen els canvis que creuen oportuns. Els nens i nenes han de portar tovallola, banyador, casquet de bany i xancletes. Tota la roba i calçat ha d’estar degudament marcat. No es podrà berenar abans de l’activitat. Per qüestions de temps no hi haurà dutxa ni es podrà berenar després de l’activitat. Es demana que els nens i nenes portin roba còmode que els faciliti l’autonomia a l’hora de canviar-se en el vestidor.

Taller de creació (de 1r a 6è): donem continuïtat al Som Artistes d’infantil ampliant propostes adequades a cada edat. Es poden demanar alguns materials bàsics i caldrà portar una bata. Activitat amb possible quota extra per material.

Escacs (de 1r a 6è): activitat que permet treballar tot un seguit d’aspectes molt profitosos per als practicants, com la memòria, la concentració, la presa de decisions, la capacitat de càlcul… Es treballa amb la pràctica d’un seguit d’exercicis després d’una breu explicació de l’objectiu de la sessió, i una estona de joc  per poder aplicar els coneixements treballats.

Anglès (1r a 6è): activitat de treball de la llengua anglesa que permetrà, en format reduït, reforçar i ampliar els continguts treballats a la classe, sobretot l’expressió i la comprensió oral. A partir d’aquest nou curs, es desplaçaran a l’escola professors de l’acadèmia Partner-Solution.biz, S.C.P per tal de realitzar aquesta activitat.

Poliesportiu (1r a 6è): activitat esportiva de familiarització amb els esports bàsics, entrenament de les qualitats físiques i iniciació a la competició. Fomentem valors com l’esforç, la capacitat de sacrifici, la companyonia i l’esperit d’equip, on cadascú hi té el seu espai. L’activitat inclou la participació en els Jocs Escolars de l’Anoia, per tant es demana l’acceptació del compromís que això suposa amb l’assistència a les jornades corresponents que es duran a terme cada dissabte. Cal vestir amb roba i calçat esportius. L’activitat en categoria pre-benjamí (1r i 2n) podrà ser d’una o dues hores.

Patinatge (1r a 4t): iniciació al patinatge sobre rodes. Aprendrem a lliscar mantenint l’equilibri i a fer els primers moviments bàsics. Els patins poden ser en línia o de quatre rodes. Cal portar roba esportiva (casc i proteccions obligatoris).

Hip-Hop (1r a 6e): activitat rítmica on es treballen conceptes d’aquesta disciplina de ball. Cal que els nens i nenes vagin amb roba i calçat esportiu per poder moure’s amb facilitat.

Teatre (P5 a 6è): comencem a introduir-nos en el món del teatre treballant aspectes tant importants com l’expressivitat, la representació de les emocions, la superació de la vergonya… També completarem la formació amb aspectes tècnics com la il·luminació, el so, el vestuari i  l’atrezzo.

Batukada (3r a 6è): activitat de sensibilització musical centrada en la percussió i el treball del ritme.

Informàtica (5è a 6è): activitat pensada per adquirir habilitats informàtiques destinades a ajudar als nostres fills en el seu dia a dia a l’escola (buscar informació, presentar treballs, realitzar presentacions…)